Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τροπολογία για την επιστροφή τους καταθέτει στη Βουλή ο Αν. Λοβέρδος

Τροπολογία για την επιστροφή τους καταθέτει στη Βουλή ο Αν. Λοβέρδοςhttp://networkedblogs.com

Ειδική τροπολογία για την επιστροφή προνοιακών επιδομάτων, που παρανόμως είχαν εισπραχθεί από μη δικαιούχους, θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Προβλέπεται η σύσταση ειδικού ελεγκτικού κέντρου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προκειμένου να ελεγχθούν, μία προς μία, οι 40.000 περιπτώσεις που δεν απογράφηκαν κατά την πρώτη φάση ελέγχου.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, το ειδικό ελεγκτικό κέντρο θα εξειδικεύσει αυτές τις περιπτώσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων, καταθέτοντας αγωγές. Σύμφωνα με τον υπουργό στην τροπολογία προβλέπεται το όριο των 30 με 35 υποθέσεων, που θα μπορεί να αναλάβει ο κάθε δικηγόρος.

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, από την 1η Απριλίου σταματάει η χορήγηση του προνοιακού επιδόματος σε όσους δεν απογράφηκαν.

Οι έλεγχοι από το υπουργείο Υγείας συνεχίζονται και εκτιμάται ότι ο αριθμός όσων, παράνομα, ελάμβαναν προνοιακό επίδομα θα αυξηθεί κατά πολύ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση της απογραφής έχουν φτάσει στο υπουργείο Υγείας καταγγελίες, για 300 περίπου περιπτώσεις παράνομων επιδομάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία, αρκετοί πάντως ήταν αυτοί που γνώριζαν ότι ελάμβαναν παράνομα προνοιακό επίδομα, καθώς εμφανίζονται στις υπηρεσίες των δήμων δηλώνοντας την προθεσή τους να επιστρέψουν τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου