Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Είμαι ΑμεΑ;" "Τι δικαιούμαι;" ή "Δικαιούμαι αυτό;"

Μερικές φορές αναρωτιέμαι;
Πόσες και πόσες φορές έχει τύχει φίλοι να μου κάνουν (μέσω κάθε τρόπου επικοινωνίας) ένα παρόμοιο ερώτημα του τύπου:

"Έχω αυτό ή εκείνο ή την τάδε πάθηση. Είμαι ΑμεΑ;" "Τι δικαιούμαι;" ή "Δικαιούμαι αυτό;"

Πάντα βρίσκομαι στην ίδια θέση να προσπαθώ να εξηγήσω τι είναι ΑμεΑ και πως ορίζεται. Σκεπτόμενος όλο αυτό κ
αι πως πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε καν αν είμαστε ή όχι ΑμεΑ, είπα να γράψω αυτό το κείμενο, ώστε να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Να διευκρινήσω κάτι εξ' αρχής. Δεν υπάρχει κάποιο γενικό ή ειδικό κριτήριο που να λέμε πως κάποιος βάσει αυτού ή αυτών ανήκει στους αμεα ή αλλιώς στα άτομα με αναπηρία. Ο λόγος είναι απλός. Άτομο με αναπηρία θεωρείται κάθε άνθρωπος που έχει κάποιου είδους αναπηρία ή πρόβλημα υγείας, οποιασδήποτε φύσης ή πάθησης, είτε μόνιμο είτε παροδικό.

Είναι διαφορετικό να ρωτάμε αν είναι ΑμεΑ κάποιος και διαφορετικό αν δικαιούται μια παροχή ή έχει κάποιο ή κάποια δικαιώματα λόγω αυτού. Οι παροχές και τα δικαιώματα αυτά αφορούν άτομα κάποιου βαθμού αναπηρίας. Ο βαθμός αναπηρίας εδώ και λίγο καιρό ορίζεται μόνο από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ ανά την χώρα (πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο θέμα: Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.): Όλα όσα χρειάζεστε να ξέρετε). Όσο για τον τρόπο και την μέθοδο εκτίμησης του ορισμού αυτού του ποσοστού μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο ακόλουθο θέμα Μέθοδος και Κανόνες υπολογισμού του ποσοστού αναπηρίας

Συνήθως οι περισσότερες παροχές και τα δικαιώματα ξεκινάνε να τα δικαιούνται άτομα που έχουν ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω. Πιο ειδικές περιπτώσεις επιδομάτων απαιτούν ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Μια εικόνα για τις παροχές και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία θα βρείτε στο ακόλουθο θέμα Δικαιώματα και Παροχές των Ατόμων με Αναπηρία. Σε πολλά από αυτά τα δικαιώματα υπάρχουν επιπλέον κριτήρια ή διευκρινήσεις για το ποιοι και το πως γίνονται δικαιούχοι.

Ελπίζω να έλυσα αρκετές από τις απορίες των όσων διάβασαν αυτό το θέμα.

Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου