Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Διευκολύνσεις για ΑΜΕΑ στο Euro 2012

Άτομα με προβλήματα στην όρασή τους, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν το Euro του καλοκαιριού, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να ακούν από το γήπεδο την αναμετάδοση των αγώνων.
Μέσω μίας προηγμένης μεθόδου, άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, θα μπορούν να… ακούσουν την εξέλιξη των παιχνιδιών, για τα οποία θα ταξιδέψουν στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

«Θα υπάρχουν ακουστικά που θα φορούν και θα γίνεται η μετάδοση του αγώνα από σχολιαστές. Θα σχολιάζουν το τί θα γίνεται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν θα αναλύουν το παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι άνθρωποι που δεν βλέπουν, να καταλαβαίνουν τί γίνεται στο ματς», τόνισε ο επικεφαλής της Ουκρανικής Εθνικής Συνέλευσης των ΑΜΕΑ, Βαλερί Σούσκεβιτς.

Επιπλέον, θα υπάρχουν εθελοντές, οι οποίοι θα μπορούν να βοηθήσουν στην περεταίρω ανάλυση των αγώνων. Η UEFA θα εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό με μικρόφωνα και ακουστικά για το καθένα από τα οκτώ γήπεδα του τουρνουά, και περίπου τριάντα άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να παρακολουθήσουν κάθε αγώνα.

onsports.gr, 5/4/2012http://news.disabled.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου