Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Ο εκβιασμός Λοβέρδου στους γιατρούς

Διακοπή της ελεύθερης συνταγογράφησης φαρμάκων σε όσους γιατρούς δεν έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος καθώς παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί γιατροί να αποφεύγουν την δέσμευση με τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας όμως ταυτόχρονα να μπορούν να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά όλα τα φάρμακα στους ασθενείς τους .
Όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό θα εισηγηθεί στον διάδοχό του ένα από τα δύο μέτρα για εκείνες τις περιοχές όπου οι γιατροί έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΕΟΠΥΥ:

«ή στις περιοχές αυτές θα κόψουμε τελείως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους γιατρούς, ή θα συμβάλλεσαι με τον ΕΟΠΥΥ, ή δεν συνταγογραφείς για τον ΕΟΠΥΥ και μένεις απέξω, ή θα κόψουμε τελείως την δυνατότητα συνταγογράφησης για τον ΕΟΠΥΥ και την ηλεκτρονική από τους γιατρούς της ειδικότητας που εκφράζουν απροθυμία. Και θα τους πούμε κύριοι ωραία, μείνετε απ’ έξω και όποιος συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ, συνταγογραφεί για τον ΕΟΠΥΥ, οπότε έτσι θα το τελειώσουμε το θέμα. Γιατί δώσαμε για καλό κάτι που θέλανε χρόνια οι γιατροί. Δώσαμε για καλό σε αυτούς, με προϋπόθεση ότι έχουν έναν υπολογιστή, να μπαίνουν στα θέματα στην συνταγογράφησης για τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να είναι συμβεβλημένοι, και αυτό σε κάποιες περιοχές μας κόστισε να μην έρχονται γιατροί ορισμένων ειδικοτήτων, αφού σε λέει μένοντας απ’ έξω έχω και στο χέρι τα λεφτά και θα τους συνταγογραφώ με συνταγές που θα γίνονται δεκτές από τον ΕΟΠΥΥ».


Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν γεωγραφικές περιοχές στην Ελλάδα στις οποίες κανείς από τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς δεν έχει αποδεχτεί σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι είτε να επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων είτε να πληρώνουν 20ευρω για να εξεταστούν.
 http://www.ygeianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου