Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κράτος και Δήμος «κρέμασαν» τους ανάπηρους ΝΕΟ

Από τον περασμένο Μάρτιο περιμένου να εισπράξουν το επίδομα. Ο Δήμος λέει ότι καθυστερεί το υπουργείο και το υπουργείο λέει ότι καθυστέρησε ο Δήμος να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ταυτοποίησης των απογραφομένων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.

Δεν αντέχουμε άλλο. Γιατί μας κοροϊδεύουν; Πρέπει να αρχίσουμε να πέφτουμε από χα μπαλκόνια για να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης; Δεν έχουμε άλλο τρόπο να ζήσουμε. Το επίδομα είναι για εμάς ό,τι ο μισθός για κάθε εργαζόμενο. Εάν δεν μας καταβληθεί, δεν έχουμε χρήματα να πάρουμε ψωμί και τα φάρμακά μας. Τόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσουν;».

Είναι το ερώτημα ανάπηρου συμπολίτη μας που και αυτός έχει μετατραπεί σε μπαλάκι μεταξύ Δήμου Πατρέων και υπουργείου Εσωτερικών. Από τον Μάρτιο είναι σε αναμονή για να εισπράξει το επίδομα που του αντιστοιχεί. Και η αγανάκτηση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς οι δικαιούχοι του Δήμου Πατρέων είναι από τους τελευταίους που θα εισπράξουν τα επιδόματα τους.

Στο ερώτημα «ποιος φταίει;» δύσκολα παίρνει κανείς απάντηση, καθώς ο Δήμος λέει όχι καθυστερεί το υπουργεί ο και το υπουργείο λέει ότι καθυστέρησε ο Δήμος να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ταυτοποίησης των απογραφομένων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Η ουσία είναι μία. Τα Άτομα με Αναπηρία της Αχαΐας έχουν ξεπεράσει τα όρια της εξαθλίωσης και σε καμία περίπτωση δεν τους ενδιαφέρει το ποιος φταίει. Κι αν όντως ευθύνεται το υπουργείο Εσωτερικών, αν και διατηρούμε επιφυλάξεις διότι σε άλλους δήμους μικρότερους αλλά και μεγαλύτερους από αυτόν της Πάτρας (Αθηναίων, Αγρινίου, Πύργου, Πειραιά κ.ά.), όπου τα επιδόματα έχουν δοθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θα έπρεπε η δημοτική αρχή να έχει ξεσηκωθεί υπερασπιζόμενη την επιβίωση των δημοτών της; Ή εξαντλεί το καθήκον της στην έκδοση ανακοινώσεων;

Πάντως στην τελευταία που εξέδωσε η Αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας επισημαίνει ότι «είναι έτοιμη να κινήσει τις διαδικασίες, για να καταβληθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους, το υπουργείο Εσωτερικών όμως μέχρι σήμερα δεν έχει αποστείλει τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου, για να μπορέσει, και αυτός με τη σειρά του, να τα καταθέσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων».

Ο αντιδήμαρχος Υγείας - Πρόνοιας, Χαράλαμπος Στανίτσας, αφού γνωστοποιεί ένα χρονοδιάγραμμα ανταλλαγής εγγράφων και σημειωμάτων με το υπουργείο εκτιμά ότι εάν αυτή τη φορά το υπουργείο τηρήσει τη δέσμευσή του τα επιδόματα θα διανεμηθούν στις 29 Ιουνίου.


Πηγή: Εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Αναγνώστηκε 81 φορές
Διάδοση στα Social Media

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου